De eerste dagen #1

Dag 5 loopt ten einde, de avond valt en de zon zakt achter de bananenbomen. Naast me plonst mijn chagrijnige huisvaraan door het slootje dat voor mijn hutje loopt. Er is een concert gaande van gekko's, brulkikkers en cicades (ongetwijfeld doen er ook een heleboel nog niet nader geidentificeerde wezens mee). Ze lijken een wedstrijdje te doen wie de meeste decibellen kan produceren, wat mij betreft verdienen ze allemaal een lintje. 


Mijn reis is begonnen in Bangkok, niet echt helemaal mijn favoriete plek; te warm en te druk. Toch heeft het ook wel weer iets, voor een paar dagen dan. Op de Khao San Road kan ik uren mensen kijken terwijl ik ondertussen ook nog eens een voet of schoudermassage krijg! 


Sinds maandag zit ik in Kanchanaburi, wat na de chaos van Bangkok lekker rustig is. Gisteren heb ik mn kennis van de geschiedenis een beetje bijgespijkerd door een bezoekje te brengen aan het 'war museum' en 'The bridge over the river Kwai'. Eerlijk toegegeven; daar was ik vrij snel klaar mee. Vanaf vandaag ben ik voor slechts 1 euro per dag voor de komende dagen de trotse eigenaresse van een prachtig stalen ros. Vanmiddag een eind gefietst, wat is Thailand toch mooi! De omgeving hier is groener dan groen en het barst van de vogels, vlinders en torren (de laatstgenoemden zijn eigenlijk niet iets om erg enthousiast over te zijn aangezien deze hier echt bizar groot zijn).


De komende dagen blijf ik hier in Kanchanaburi. Aan het einde van de week reis ik verder naar het Noorden om daar in Chiang Mai bij het Loi Krathong festival (lichtjesfeest) te zijn.