Kamperen met de bende van ellende - koh Lipe #12

We zijn inmiddels ingeladen op de longtailboot, we gaan een nachtje kamperen op een zo goed als onbewoond eiland. We hebben ongeveer net zo veel spullen bij me als ik voor een heel jaar heb meegenomen. Voordat we ons kamp kunnen opzetten moeten we eerst nog even ons diner bijelkaar vangen op zee. We hebben een mooie middag op het water en vangen genoeg om 's avonds op te peuzelen. Aan het einde van de middag komen we aan op een verlaten strandje op het eiland 'Adang' waar we vannacht zullen slapen. Terwijl de zon in de zee zakt gaan wij als echte Robinsons aan de slag. We maken een vuur, plukken bladeren die we als borden gebruiken, maken een heerlijk knoflooksausje (oke, we zijn misschien wel een beetje luxe Robinsons), stoppen aardappels in de grond onder het vuur, we roken de vis en bakken het brood. Als kers op de taart mixen we een drankje met lokale whiskey en genieten niet minder dan in een sterrenrestaurant. 

20170120_121937_1.jpg

 

20170118_201458.jpg 

Na het eten is het game on;  een nachtviswedstrijd op het strand. Team Puy (Iens en Puy) tegen team vd Wetering (Jopie en ik). Al snel staat team Puy mijlenver achter maar Inske besluit dat ze niet gaat slapen voordat ze gewonnen heeft. Puy vraagt zich nog even af of ze dat echt meent, maar komt er al snel achter dat ze bloedserieus is. Het beloofd een lange nacht te worden.. Jopie en ik liggen inmiddels zo ver voor dat we tussendoor uitgebreid de tijd hebben om ons paleisje voor die nacht in orde te maken. Jopie maakt een stuk strand vlak (later die nacht kom ik er achter dat dat niet echt zijn talent is ;)), hangen daarboven een klamboe in de boom en leggen onze matjes er in. Het ziet er erg romantisch uit! We keren terug naar het slagveld waar team Puy nog steeds geen inhaalslag heeft gemaakt. We vangen zelf nog een paar snappers voor we besluiten dat het wel mooi geweest is.

20170121_080208.jpg

Rond half 4 kruipen we onder de klamboe
die we geinstalleerd hebben als een fort (net voor het eten kwam er een schorpioen over ons matje gekropen en die wil ik niet heel graag in mn bedje hebben). We komen er achter dat een matje op het strand niet echt mega comfortabel is en dat de Thaise matjes voor ons een beetje aan de kleine kant zijn (lees; hoofd en voeten steken uit). Alles zit onder het zand en on top of all horen we de meest woeste dierengeluiden uit het bos achter ons komen. Ik probeer te slapen maar hoor zo veel achter me rondstruinen dat ik steeds rechtop zit om te kijken of er wat loopt. Jopie is al niet veel beter. Gelukkig kunnen we er zelf nog om lachen; we zijn gewoon chickens.

20170120_193221.jpg

Het is half 7. Na een belabberde nacht is het prinsesje (Jopie is inmiddels omgedoopt tot Tessa Princessa, ik zal maar niet precies vertellen waarom..) een beetje chagrijnig vanwege slaaptekort. Ik ben al lang blij dat we de nacht overleefd hebben en niet opgevreten zijn door een yellow tiger, losgeslagen wild zwijn of een bambi, dus neem het slaaptekort maar even voor lief. Iens en Puy liggen nog voor dood op het strand (te veel Hong Tong) en wij ruimen vast het slagveld op. We zien dat ze er nog een paar vissen bij hebben gevangen, maar ze hebben ons uiteraard niet verslagen. Alles ligt er weer een beetje acceptabel bij. We pakken onze snorkelspullen en nemen een duik. Het water is kristalhelder en koel. We zwemmen meteen midden tussen de vissen. We zien van alles; Longtoms, Nemo's, Puffervissies, Papegaaivissen etc etc. Het koraal rondom Adang is prachtig, het mooiste wat ik tot nu toe gezien heb in Thailand. Het duurt niet lang voor Inske zichzelf uit het zand hijst en zich bij ons voegt.

We krijgen honger en zwemmen terug. Puy heeft zichzelf verplaatst naar de schaduw waar hij nog steeds een dutje doet. Het vuur is nog aan en Inske begint met eitjes koken.  Jopie en ik gaan aan de slag met de rest van het ontbijt. We zoeken een paar stokken om alles aan te steken. Inske neemt haar taakje niet erg serieus en de eitjes dreigen te verongelukken. Na een reddingsactie van Jopie worden ze uiteindelijk perfect. We hebben een luxe ontbijtje met stokbroodjes, eitjes, worstjes, bacon en koffie. Allemaal op ons kampvuurtje klaargemaakt. Na het ontbijt is het wel mooi geweest, tijd om terug te gaan en uitgebreid dutje te doen in ons lekkere bedje.

20170121_093358.jpg
 

20170121_100752.jpg